Belépés
Fõoldal | Keresések | Oldalak | Regisztráció | Belépés | Elõadások |Hirdetések |

Hírek
vásárlási feltételek
Elõadóhelyek
Linkek


Elfogadjuk a Sodexo Pass kultúra és ajándék valamint Accor Ticket Culture és Cadhoc utalványokat!

Partnereink


Program


Aktuális előadásokAz előadás tabutémát dolgoz fel: az erdélyi melegek helyzetét. Oké, valójában ez egyáltalán nem tabutéma. Erdélyben senkinek semmi baja a melegekkel. Csak annyi az elvárás velük szemben, hogy maradjanak csendben. Tegyenek úgy, mintha nem lennének azok, amik. Tartsák titokban azt, amire senki nem kíváncsi. És fogadják el, hogy a többség szemében ők egyszerre perverzek és viccesek. Ennyit igazán megtehetnek.

Az Öröm és boldogság szereplői hétköznapi emberek. Nők és férfiak, városiak és vidékiek, melegek és heteroszexuálisok. Párhuzamosan futó, majd egymással találkozó sorsokat látunk. Pár jelentéktelen összezörrenést, álproblémát, nyafogást, hisztit. Semmi lényeges. Igazából mindnyájan boldogok.

Író: Székely Csaba
Rendező: Ándi Gherghe
Látvány: Ándi Gherghe
Zene: Kovács Károly
Asszisztens: Simon K. Attila
Szereplők: Badics Petra, Benedek Botond Farkas, Fodor Piroska, Kovács Károly, Nagy István, Orbán Levente, Szász Réka

Figyelem! Az előadás egy adott pontján vibráló fényhatásokat (stroboszkóp) használunk, ezért a megtekintése epilepsziásoknak nem ajánlott.

 

Az előadás Marosvásárhely legújabb független társulata, a 3G Színház produkciója. Abból a megfontolásból jött létre, hogy míg az etnikai kisebbségek problémáit, a román-magyar viszonyt számos erdélyi előadás bemutatta már, addig más kisebbségek problémái egyelőre feldolgozatlanul maradtak. A heteroszexuálisok és az LMBTQ közösség tagjai közötti távolság az utóbbi időben mintha nőtt volna, és ez részben annak köszönhető, hogy gyakorlatilag mindenféle mássággal szemben erősödnek az előítéletek és félelmek, részben pedig annak, hogy az erdélyi átlagember soha nem találkozik önmagát felvállaló hús-vér melegekkel. Színpadon sem. Az előadás készítői viszont úgy gondolták, hogy márpedig a találkozás elkerülhetetlen. Meg kell mutatni, hogy kik az LMBTQ emberek és milyen problémákkal szembesülnek nap mint nap ebben a társadalomban. Hangot kell adni nekik. Nem ujjal mutogatva a többségre, nem vádaskodva hanem csak lazán, könnyedén, humorral. Hátha ez a találkozás egy új barátság kezdetét jelentheti.

Ajánló


Molnár Ferenc bűbájos vígjátékának az ősbemutatója éppen 80 éve volt – ráadásul színházunk…

Családi musical 2 részben Hófehérke. Egy európai tündérmese főszereplője, kinek arca fehér, mint…

Általános Szerződési Feltételek | Vásárlói tájékoztató | Adatkezelési szabályzat
developed by Centrumnet Systems